refurbished laptop

Heeft u een goedkope, maar toch krachtige laptop nodig?

Een laptop is voor veel mensen tegenwoordig onmisbaar geworden. Niet alleen voor het onderwijs zijn laptops tegenwoordig onmisbaar geworden. Ook als u veel digitale taken moet verrichten voor uw werk, kan een laptop daarin doorslaggevend zijn. Een nieuwe laptop is echter erg duur. Hoe kunt u een betaalbare laptop krijgen die toch voldoet aan uw eisen?

Een refurbished laptop kan voor u een oplossing zijn!

Wat betekent refurbished?

Een refurbished laptop heeft twee kenmerken; hij is al eerder gebruikt, en hij is grondig gereinigd, gecontroleerd op schade en waar nodig gerepareerd, voor hij weer de winkel in gaat. Bij een tweedehands laptop gebeurt dit allemaal niet voordat de laptop weer doorverkocht wordt.

Via online tweedehands markten koopt u vaak goedkope laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Helaas voor deze laptops kan er zo veel stof op ontstaan, dat schade alleen kan worden voorkomen door de laptop van binnen en van buiten te reinigen. Het is tevens zo dat data op de harde schijf alleen ge-delete is, maar nooit grondig van de schijf af is gehaald. Als de harde schijf niet volledig gewist is, kan dit leiden tot privacy issues. Ook kan uw tweedehands laptop minder snel functioneren als de harde schijf of SSD niet een volledige reset heeft gehad.

Naast dat er bij refurbished laptops een langdurige garantieperiode zit, kunt u er ook gerust op zijn dat er geen mankementen meer voorkomen, omdat de refurbished laptop uitgebreid is getest door een expert.

Redenen voor een refurbished laptop

Een refurbished laptop kopen heeft om meerdere redenen de voorkeur boven een nieuwe of tweedehandse laptop kopen.

Bij refurbished laptops ligt de prijs altijd veel lager dan bij nieuwe aankopen, doordat het tweedehands laptops zijn die worden opgeknapt door laptop experts.

Ook vergeleken met tweedehands laptops zijn de voordelen van een refurbished laptop doorslaggevend. Een refurbished laptop wordt namelijk gecontroleerd op schade, gerepareerd en dan getest, voor hij de winkel uit gaat. Koopt u een tweedehands laptop, dan is deze vaak alleen ontdaan van alle data die op de harde schijf stond. Verder is er niks gecontroleerd, gereinigd of getest voor de verkoop. Dit uitgebreide proces om te garanderen dat de laptop goed werkt, zorgt er voor dat u niet bang hoeft te zijn voor een miskoop. Bij tweedehands verkopers is het ook zo dat er geen garantie op de laptop zit. Als de ongecontroleerde en misschien wel defecte laptop het niet meer doet, staat u als koper volledig buitenspel. In tegenstelling tot refurbished laptops, die met garantie geleverd worden! Het is nooit handig om een complex apparaat als een laptop te kopen zonder garantie. Een laptop of computer is zo complex, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Hierdoor kunt u tegen hele hoge kosten aan lopen, mocht u de laptop alsnog willen laten repareren.

Beter voor het milieu

Ook is het kopen van refurbished laptops de juiste keuze met het oog op het milieu. Door een refurbished laptop te kopen hoeft er namelijk geen nieuwe batterij gemaakt te worden, wat erg voordelig is voor het milieu en klimaat. Bepaalde computer onderdelen worden steeds lastiger te verkrijgen. Hierdoor stijgen de prijzen van computers en de onderdelen die ze nodig hebben. Een refurbished laptop kopen zorgt voor een positieve impact op deze prijzen, zodat niet alleen u voordeliger uit bent, maar ook anderen die een nieuwe laptop willen kopen.

Door een refurbished laptop te kopen helpt u dus mee aan een schonere wereld, terwijl het ook u nog eens geld bespaart!

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.