QR code

Hoewel er in de horeca nog veel traditioneel drukwerk wordt gebruikt, is het gebruik van technologie zeer opkomend. Mede door corona heeft tech in de horeca een boost gekregen en is ook na de pandemie niet meer weg te denken. Een aantal voorbeelden hiervan worden uitgelicht in dit artikel.

Stickers met een QR-code

Een menukaart drukken is niet altijd meer de standaard. Deze is namelijk (deels) vervangen door de QR-code. Zodra je deze code scant met je mobiel word je doorgestuurd naar een digitale menukaart. Het is zelfs een mogelijkheid om direct je bestelling af te rekenen. Zo heb je geen of minder menukaarten meer nodig. Daarnaast kan het bedienend personeel de tijd die ze normaal besteden aan het opnemen van de bestelling en het doen van de betaling anders besteden. Hoewel QR-codes in de horeca dankzij corona een trend zijn, is het haast niet meer weg te denken.

Bestellen via een tablet

Een andere vorm van digitalisering in de horeca is het bestellen via een tablet. Denk hierbij aan grote fastfoodketens of all you can eat restaurants waar geen bediening meer aan te pas komt. Het voordeel hiervan is dat de gasten geen eigen smartphones nodig hebben om een bestelling te plaatsen. Hiermee neem je een eventueel obstakel weg. Daarnaast hoeft personeel geen bestelling meer op te nemen. Hierdoor kan deze tijd wederom gebruikt worden voor het klaarmaken van een de bestelling of een extra stukje service. 


Snellere service en meer beleving


Kortom, horeca zonder digitalisering wordt steeds zeldzamer. We kunnen er eigenlijk niet meer omheen. Het zorgt voor snellere service en meer beleving. Daarmee maak je gasten blij. Ook als de horeca (deels) gesloten is biedt het meer mogelijkheden. Toch zal traditioneel drukwerk ook een onderdeel van de beleving blijven. Zo kun je cocktailprikkers bedrukken voor in je hamburgers of bitterballen. Of raamstickers gebruiken om op te vallen in de straat. Tech is ook prima te combineren met traditioneel drukwerk. Denk aan op het terras slimme QR codes inzetten en binnen gedrukte menukaarten inzetten. Of een qr-code printen of een tafelkaartje.

In de verre toekomst kunnen we nog veel meer digitalisering verwachten in de horeca. Denk aan robots in de bediening of zelfs voor bezorgdiensten. De vraag is alleen of en wanneer wij daar klaar voor zijn. 

Welke digitaliseringen zou jij graag willen zien in de horeca? 

 

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *