Anti virus software

Hoewel online surfen of het bekijken van een video onschuldig lijkt, zijn er overal op het internet computergevaren verstopt. Kwaadaardige software, vaak malware genoemd, kan worden gebruikt om na te gaan wat u online doet en mogelijk uw persoonlijke gegevens te stelen. De soorten malware die door hackers worden gebruikt, variëren, maar kunnen onder meer zijn:

 

  • Virussen zijn kwaadaardige programma’s die de software op je computer wijzigen.
  • Adware is software die ervoor zorgt dat er vervelende advertenties op je scherm verschijnen.
  • Ransomware, die je computer kan vergrendelen en onbruikbaar maken tot je een bedrag, of “losgeld”, betaalt.
  • Spyware, waarmee iemand je computeractiviteiten kan volgen.

Met anti virus software kan je je pc of Mac eenvoudig beschermen tegen virussen en malware. Laat je professioneel adviseren over de keuze tussen gratis of hoogwaardige beveiligingssoftware, of blijf gewoon bij Microsoft Windows 10 Security.

Betaalde anti virus software

Veel mensen beveiligen hun computer door een antivirus pakket aan te schaffen. Anti virus software  kost waarschijnlijk tussen de 15 en 60 euro voor een jaar, afhankelijk van het aantal apparaten dat je wilt beveiligen. Betaalde anti virus software pakketten zoals McAfee Antivirus Plus, bevatten vaak extra functies zoals ouderlijk toezicht en onderhouds-, back-up- en herstel tools die je kunnen helpen bij het herstellen van je computer in geval van een ramp.

Voordelen

Biedt een uitgebreide beveiligingsoplossing die toegankelijk is via één enkele interface. Afzonderlijke onderdelen worden tegelijkertijd automatisch bijgewerkt, zodat je verzekerd bent van bescherming tegen de meest recente bedreigingen.

Nadelen

Ze kunnen prijzig zijn, en je moet betalen voor upgrades nadat de eerste beschermingstermijn is verstreken, wat meestal gebeurt in de vorm van een jaarabonnement (meestal een jaar).

Beste anti virus

Wij hebben een top 3 samengesteld met de beste anti virus programma’s. Dit zijn:

  • Bitdefender
  • kaspersky
  • Webroot

Bitdefender

Bitdefender biedt vijf verschillende antiviruspakketten, elk met een verschillende prijs gebaseerd op het aantal apparaten (meestal drie, vijf of tien) en de duur van het abonnement (een, twee of drie jaar). De Antivirus Plus-bundel begint bij  ongeveer 18 euro voor één apparaat voor een jaar. Bitdefender Premium Security is het duurste pakket en kost rond de 80 euro voor tien apparaten voor een jaar. 

Kaspersky

Kaspersky antivirussoftware wordt aangeboden in bundels van drie, vijf, tien en twintig apparaten, en in abonnementen van één, twee en drie jaar. Alle edities hebben een initiële korting van 50%, met uitzondering van het topklasse Security Cloud-antiviruspakket, dat een introductieprijs van 40% heeft. De anti virus software voor alleen Windows kost omgerekend zo’n 26 euro. Hiermee kan je 3 apparaten verbinden.Kaspersky Total Security kost rond de 65 euro voor tien apparaten.

Webroot

Webroot biedt drie antiviruspakketten aan tegen lagere kosten dan de meeste concurrenten. Zo beginnen de abonnementen voor één jaar rond de 25 euro. Dit is de prijs voor een enkel apparaat. Het duurste abonnement is rond de 150 euro. Hierbij heb je een een uitgebreide reeks beveiligingen, een wachtwoordbeheerder en 25 GB cloudopslag voor maximaal drie jaar.

 

Gratis anti virus software

Het kan zo zijn dat je geen anti virus software hoeft aan te schaffen. Dit is namelijk afhankelijk van het soort computer dat je hebt. Zo kunnen verschillende beveiligingsfuncties al zijn geïnstalleerd. Pc’s met Windows 8.1 en Windows 10 zijn bijvoorbeeld voorzien van Microsoft Windows 10 Security (Defender). Dit is een goed startpunt voor beveiliging, en je kan altijd extra anti-spyware, anti-spam en pc-opruim software toevoegen voor meer dekking en bescherming. Je kan ook een gratis antivirussoftwarepakket aanschaffen om de beveiliging van Defender aan te vullen. De meeste vormen van malware kunnen over het algemeen worden aangepakt door gratis antivirusprogramma’s.