VPN

De term “virtueel privénetwerk” verwijst naar de mogelijkheid om een beveiligde netwerkverbinding tot stand te brengen terwijl u gebruik maakt van openbare netwerken. VPN’s versleutelen uw internetverkeer en verbergen uw ware identiteit op het internet. Hierdoor zullen derden het moeilijker hebben om uw online activiteiten te traceren en gegevens te stelen. De versleuteling wordt in real time uitgevoerd.

Hoe werkt een VPN?

100mb.nl heeft voor jou uitgezocht hoe een vpn werkt. Een VPN maskeert uw IP-adres door het netwerk het te laten omleiden via een speciaal geconfigureerde verafgelegen server van een VPN-host. Wanneer u een VPN gebruikt om toegang te krijgen tot het internet, wordt de VPN-server de bron van uw gegevens. Dit betekent dat uw Internet Service Provider (ISP) en andere derden niet in staat zullen zijn om de websites die u bezoekt of de gegevens die u verzendt en ontvangt via het internet te zien. Een VPN werkt als een filter en zet al uw gegevens om in wartaal. Zelfs als iemand erin zou slagen uw gegevens te bemachtigen, zouden ze waardeloos zijn.

Een VPN werkt door al uw internetverkeer via een versleuteld netwerk tussen uw computer en VPN-server te leiden, waarbij gebruik wordt gemaakt van versleutelingstechnieken. Dit maskeert uw IP-adres en versleutelt uw gegevens, zodat ze niet door buitenstaanders kunnen worden onderschept.

Als u geen VPN gebruikt, kan uw hele internetverkeer worden onthuld aan uw ISP, de overheid, marketeers of andere personen op uw netwerk. Als gevolg daarvan verbeteren VPN-verbindingen uw online privacy en veiligheid.

Wat zijn VPN-protocollen, en hoe werken ze?

 

Een VPN-protocol is een reeks instructies of regels die een verbinding tot stand brengt tussen uw toestel en de proxyservers van de VPN. Elk VPN-protocol bestaat uit een aantal verschillende encryptie- en transmissietechnologieën. In de instellingen van uw VPN-software kunt u uw VPN-protocol wijzigen.

De VPN-industrie is de laatste jaren geëxplodeerd, met een exponentiële groei voorspeld in het begin van de jaren 2020. Met VPN-aanbieders die links en rechts uit de grond schieten (we hebben er tot nu toe meer dan 60 geëvalueerd), is het duidelijk dat de industrie ook aan het uitbreiden is. Hier is onze lijst met de beste VPN-diensten die momenteel beschikbaar zijn om u te helpen uw weg te vinden in de chaos.

 

Beste VPN 

Zie hieronder een lijst met de beste vpn die beschikbaar zijn in Nederland. Deze VPN providers voldoen aan de eisen die wij stellen aan vpn providers. Zo wordt er gekeken naar veiligheid, snelheid, betrouwbaarheid en nog tal van andere zaken. De top 3 vpn zijn:

 

1.ExpressVPN

ExpressVPN is de beste VPN provider  service omdat het snel, veilig en eenvoudig te gebruiken is. Het doet bijna alles goed. Zelfs wanneer we ExpressVPN aan de meest strenge inspectie onderwerpen, hebben we zelden iets gevonden om over te klagen gedurende onze jaren van testen (lees onze ExpressVPN vs NordVPN vergelijking voor een voorbeeld).

ExpressVPN is een solide keuze voor de beste persoonlijke VPN als u geen tijd wilt verspillen aan het onderzoeken van andere oplossingen. ExpressVPN staat bekend om zijn snelheid, wat een van onze favoriete eigenschappen is. Het is de snelste VPN die we hebben getest, en het is ideaal voor gamen vanwege de lage latency. De snelheid is ook gunstig voor streaming.

 

2.Nordvpn 

Als u zich voor meerdere jaren aan een VPN-service wilt binden, is het moeilijk om NordVPN te verslaan. In tegenstelling tot ExpressVPN biedt NordVPN twee- en driejarenplannen aan, waardoor de maandelijkse kosten slechts een paar dollar bedragen, waardoor het aantoonbaar de voordeligste VPN is. Het is niet zo goedkoop als PIA, maar gezien het indrukwekkende scala aan functies, doet dat er nauwelijks toe.

Zoals hierboven vermeld, is NordVPN onze beste VPN voor torrents. Bij gebruik van het nieuwe NordLynx-protocol zijn de snelheden ongeëvenaard, wat leidt tot snelle downloads. Bovendien biedt NordVPN een reeks speciale servers die je kunnen beschermen terwijl je torrent of aan strenge censuur ontsnapt. 

 

3.Cyberghost

CyberGhost doet bijna alles goed, en het is een van de meest betaalbare VPN’s van de markt. Snelheid en goede toegang tot streamingsdiensten zoals BBC iPlayer, Amazon Prime Video en Hulu zijn de belangrijkste dingen die CyberGhost tegenhouden. Echter heeft Cyberghost geen oegang tot Netflix. NordVPN en ExpressVPN hebben dit wel. 

 

CyberGhost onderscheidt zich, door zichzelf te promoten als een goedkope VPN voor scenario’s met weinig risico. De versleuteling is van topklasse, met AES-256 voor de versleuteling van uw gegevens. Bij gebruik van IKEv2 onderscheidt CyberGhost zich echter van de rest. De streamingdiensten van CyberGhost profiteren van de verhoogde snelheid.