Thuiswerken

Voor velen is thuiswerken al enkele maanden het nieuwe normaal. Toch is het niet altijd fijn om thuis te werken. Zo is je woonkamertafel immers geen ideale werkplek – tenzij je een van de lucky few bent die een echt bureau heeft. In dit artikel geven we je 3 tips om je thuiswerkplek net dat beetje leuker én functioneler te maken. 

Zoek je altijd een balpen of een kabeltje? Maak een ‘thuiswerk box’

Ga jij thuis vaak op een andere plek werken en schipper je bijvoorbeeld tussen je keukentafel, bank en misschien zelfs bed? Dan kan het zijn dat je overal wat spullen achterlaat. Een pen hier, een kabeltje daar … Marie Kondo zou het verschrikkelijk vinden! Daarom kan het handig zijn om bijvoorbeeld een kleine box te maken met spullen die je altijd bij de hand moet hebben, zoals pen en papier, een iPhone oplader of Samsung oplader voor je mobiel, alle kabeltjes die je nodig hebt voor bijvoorbeeld een headset of een muis en oortjes. Na gebruik, steek je steeds alle producten opnieuw in de box, waardoor je ze niet laat slingeren. Zo wordt je woning geen rommeltje én vind je snel en makkelijk alles terug als je bijvoorbeeld een onverwachte online meeting hebt. 

Last van spierpijn? Kijk kritisch naar je werkplek

Word je elke morgen wakker met een krik in je nek? Of heb je ineens heel veel last van je onderrug? Kijk dan eens kritisch naar je werkplek! Het is immers erg fijn om af en toe een paar uurtjes in bed te werken, maar voor je rug is het nogal funest. Ook als je uren op een keukenstoel zit, is dit niet ideaal voor je rug. Je zithouding is immers erg belangrijk! 

 

Mocht je nog steeds geen bureaustoel in huis hebben, is het duidelijk tijd om eens met je vuist op tafel te slaan bij je werkgever. Die moet er immers voor zorgen dat jij alles hebt dat nodig is om goed te kunnen werken. Er bestaan bedrijven die bureaustoelen per maand verhuren én ook bureaustoel-vervoer-services die je bureaustoel van op kantoor tot aan je deur brengen. Handig! Ook investeren (of je bedrijf dit laten betalen!) in een laptopstandaard kan handig zijn. Omdat je laptop scherm hierdoor hoger zit, hoef je je nek minder te buigen, wat voor minder nekpijn zorgt. 

Moeite om je te concentreren? Dit helpt!

Op je werkplek is er die sociale controle om te werken. Thuis sta je er alleen voor, wat lastig kan zijn als je een dag hebt waarop je focus in geen velden of wegen te bespeuren is. Gelukkig zijn er enkele trucjes die je kunnen helpen! Zo kunnen veel mensen zich beter focussen als ze zich ‘uitgesloten’ voelen van de wereld. Muziek kan hierbij helpen. Heb je een noise cancelling headphone? Geweldig! Zet deze aan en kies muziek waar je energie van krijgt of test eens zo’n “muziek voor concentratie”-playlist op YouTube. Werkt dit nog niet ideaal? Dan kun je nóg strenger zijn voor jezelf, bijvoorbeeld door een website-blocking programma als Cold Turkey te gebruiken. Geef alle websites in waarop je tijd verspilt tijdens de werkdag en kies een aantal uur dat je je wilt focussen. Eens je dit programma aanzet, kun je deze sites niet bezoeken, zelfs niet als je je laptop herstart! 

 

Veel succes met thuis beter werken! 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *