De meest voorkomende reden voor het plaatsen van een waterontharder, is dat je in een gebied of stad woont waar veel last is van hard water. Er zijn meerdere redenen om thuis een waterontharder te plaatsen, lees verder om te weten wat het voordeel hiervan en waarom jij het moet gaan aanschaffen.

De voordelen van een waterontharder

Kalk in je water is minder lekker en het kan jouw haar en huid aantasten. Dit zou je kunnen voorkomen door een waterontharder aan te schaffen. Behalve dat is kalkaanslag ook niet goed voor de levensduur van de apparaten. Het kalk tast jouw waterkoker, wasmachine en vaatwasmachine aan. Het schoonmaken van kalkaanslag vergt veel onderhoud en het heeft een behoorlijke invloed op de levensduur van de apparaten. Schaf je een waterontharder aan, dan wordt het water in huis minder hard en kun je veel kalkaanslag op jouw apparaten voorkomen.

Minder kosten

Huishoudelijke apparaten werken vaak op elektriciteit waarbij een verwarmingselement verwarmd wordt. Kalk in het water kan ervoor zorgen dat deze verwarmingselementen meer elektriciteit nodig hebben. Een waterontharder zal dit voorkomen, waardoor je ook minder stookkosten zal hebben. Het gebruik van hard water heeft ook een negatieve werking op zeep en wasmiddelproducten. Bij een hoge waterhardheid zul je dus meer producten moeten gebruiken. Door de ontkalker zal het water zachter worden en heb je minder product nodig. Een waterontharder is dus een goeie inverstering. Het zijn niet de goedkoopste investeringen, maar de levensduur van een waterontkalker is minimaal 15 jaar als je het goed onderhoudt.

Ecologisch verantwoord

Doordat er door een waterontharder minder energie wordt gevraagd van een apparaat, verbruik je minder energie. Als je minder wasproducten nodig hebt om jouw kleding en wasgoed weer schoon te krijgen, draag je ook bij aan een daling van wasproducten. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu. Een waterontharder is daarom ecologisch verantwoord.

Een nadeel aan een waterontharder

Over het algemeen heeft het alleen maar voordelen. Als nadeel zou je kunnen bedenken dat je van te voren een investering moet doen in het apparaat. Waterontharder verschillen in prijs, maar gemiddeld kosten ze rond de €900 euro. Houd wel in gedachten dat je daarmee bespaart op energiekosten en dat je apparaat een langere levensduur krijgt. De investering zal dan niet zo snel meer gezien worden als een nadeel. Het aansluiten van een waterontharder kan soms problemen opleveren. Denk aan een probleem als niet altijd evenveel ruimte hebben bij de waterleidingen. Vaak staat in deze ruimtes ook een ketel en boiler, dus meet van te voren goed de maten op.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.