cable

Glasvezel is er inmiddels alweer een tijdje en steeds meer mensen maken gebruik van glasvezel. Alleen wat zijn nu precies de voordelen van glasvezel en hoeveel beter is het dan normaal internet via de kabel? Hieronder lees je alle voordelen van glasvezel. Zo kun je eenvoudig bepalen of glasvezel voor jou de moeite waard is of niet.

De afstand tot de centrale maakt niet uit

Normaal gesproken zou je vaak minder goed internet hebben naarmate je verder van de centrale zou zitten. Bij glasvezel internet is dat niet het geval. Dus ook als jouw woning verder van de centrale ligt, blijf je goed internet houden. Vooral als je in het verleden vaak last hebt van een slechte verbinding, kan een glasvezelaansluiting dus de oplossing vormen.

Glasvezel is vele malen sneller

Glasvezel is ontzettend veel sneller dan internet via de kabel. Ook dat is een belangrijke reden om voor glasvezel te kiezen. Download en upload je erg veel? Dan is een glasvezelverbinding ideaal. Als je een eigen server hebt op je thuisadres, dan is glasvezel zelfs zo goed als onmisbaar. Je wilt dan namelijk wel een goede verbinding hebben. Met glasvezel kun je snelheden van tot wel 1 GB per seconde behalen. Dat terwijl je met gewoon internet al van geluk kunt spreken als je 100 mb/s haalt. Vooral als je met veel mensen bent, is dat laatste niet genoeg. Om die reden is glasvezel zeker aan te raden!

Hoe krijg je glasvezel?

De kans is groot dat er bij jou in de wijk al een glasvezelaansluiting ligt. Ben jij benieuwd of je gebruik kan maken van glasvezel? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een specialist. Men kan je dan precies vertellen wat er bij jou in de buurt allemaal mogelijk is.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *