helpdeskmedewerker

Het is niet fijn als je een probleem hebt op IT-gebied en jij er niet zelf uit kan komen. Hiervoor is een helpdeskmedewerker ideaal. Een helpdeskmedewerker kan ingezet worden in verschillende branches. Het is ook ideaal om op een school te hebben, zodat je toch nog fatsoenlijk je les kan geven als docent zijnde. Door een IT-helpdeskmedewerker bespaar je ook tijd, frustraties en ergere kosten. Wanneer je voor DvD-ICT kiest als externe ICT helpdesk, zal je geen omkijk hebben naar alle ICT-werkzaamheden!

Wat is een helpdeskmedewerker?

Een professioneel IT’er wordt er gebruikt bij een helpdesk. Een IT’er houdt zich bezig met informatiesystemen, telecommunicatie en computer. Hieronder valt het ontwikkelen beheren van systemen, databases, netwerken, games en websites. Een IT-helpdesk is een helpdesk binnen een organisatie. Dit is een plek waar de mensen van de organisatie terecht kunnen wanneer ze IT-problemen ervaren. Je kan dan met jouw vragen of problemen terecht bij de helpdeskmedewerker. Door een helpdeskmedewerker voorkom je ook langdurige problemen. Je hebt ook een helpdesk voor intern en extern. 

Wat is het verschil tussen een eerstelijns medewerker en tweedelijns medewerker?

Mensen die werken op een helpdesk, worden ingedeeld in verschillende niveaus. Het eerste niveau is de eerstelijns helpdeskmedewerker. Deze persoon neemt de binnenkomende incidenten aan en registreert de problemen. Lukt het niet om het probleem als eerstelijns medewerker op te lossen, dan gaat het probleem door naar een tweedelijns medewerker. 

De meeste opdrachten die een eerstelijns medewerker uitvoert zijn: gebruikersproblemen verhelpen op het gebied van e-mailaccounts, microsoft, office en gebruikersaccounts. Een tweedelijns medewerker lost de lastigere opdrachten op. De taken van deze personen zijn vooral het aanmaken van accounts. Ook helpt de tweedelijns medewerker storingen op gebied van hardware en software oplossen. Een ding wat beide niveaus moeten kunnen, is het beantwoorden van telefonische vragen of problemen. Is het probleem dan nog steeds niet opgelost, dan krijg je een derdelijns medewerker. Een derdelijns medewerker is vaak de systeembeheerder zelf. 

De werktijden van een helpdeskmedewerker

Een helpdeskmedewerker heeft een gevarieerd werkschema. Bedrijven willen steeds vaker dat een helpdesk dag en nacht bereikbaar is. Omdat bedrijven graag zien dat helpdeskmedewerkers 24 uur per dag bereikbaar zijn, werken de medewerkers buiten de kantooruren thuis. De functie van een helpdeskmedewerker is ideaal om verder te groeien in de IT

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.