Macbook

Als je een macbook hebt, wil je hier graag zo lang mogelijk mee kunnen doen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de levensduur van je macbook te vergroten. Als je niet goed omgaat met je macbook kan het namelijk zijn dat de levensduur niet zo lang is als gehoopt.

De batterij van je macbook

De batterij van je macbook heeft de meeste invloed op de levensduur van je macbook. Als je je macbook altijd in de oplader hebt verslechterd de accu sneller. Dit komt omdat het niet goed is voor een accu om altijd volledig opgeladen te zijn. Het is daarom beter om je macbook van de lader af te halen als de batterij vol is, er dan mee aan de slag te gaan en pas weer in de oplader te doen als dit nodig is.

Op de nieuwste macbooks kan een Thunderbolt-3 aansluiting zitten, als dit het geval is kan je laptop ook slim opladen. Deze optie zorgt ervoor dat je accu minder snel kapot gaat. Het is een systeem dat kan opmerken dat er constant opgeladen wordt, als dit dan opgemerkt wordt laadt die maar door tot 80 procent. Dat is een stuk beter voor de accu.

Niet teveel op je macbook opslaan

Wat ook slecht is voor het behoud van je macbook is er heel veel documenten op opslaan. Je macbook wordt er een stuk trager van en gaat sneller achteruit in kwaliteit. Als je toch graag veel documenten wilt opslaan zijn er verschillende manieren hoe je dit toch kan doen, maar waar je je laptop een stuk minder mee belast.

Wat je zou kunnen doen is document opslaan in een cloud. Dit kun je altijd openen en ook op verschillende apparaten. Er zijn verschillende mogelijkheden, zo heb je bijvoorbeeld Google Drive of Office365. Met beide opties moet je altijd verbinding maken met het internet om bij je documenten te kunnen of nieuwe te maken.

Als je het liever offline wilt opslaan zou dit met een externe harde schijf kunnen. Hier kun je enorm veel documenten op kwijt. Deze kun je ook gemakkelijk ergens mee naartoe nemen en dan vervolgens koppelen aan iedere apparaat wat jij wilt. Zo’n harde schijf is speciaal gemaakt om documenten op te slaan en kan dit dan ook een stuk beter aan dan dat jouw macbook dat kan.

Je macbook laten repareren

Als je macbook dan toch nog kuren heeft zou je er ook voor kunnen kiezen om je macbook te laten reparen. Macbook reparatie door ThePhoneLab zou dan bijvoorbeeld een optie kunnen zijn. Er gaan dan experts aan de slag met je macbook om te kijken wat er mis mee is en of ze dit voor je kunnen oplossen. Meestal moet het wel lukken om een goede oplossing te bedenken voor je laptop. Dat scheelt toch een hoop geld als je het vergelijkt met een nieuwe laptop kopen. Via Thephonelab.nl zou je contact op kunnen nemen om te kijken wat de eventuele mogelijkheden kunnen zijn.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *