bonnetjes bewaren

Bonnetjes zijn altijd een lastig deel van de administratie. Waar had je ze deze keer nou ook alweer allemaal bewaard en hoe kun je ervoor zorgen dat het vervaagde bonnetje weer leesbaar wordt? Bonnetjes bijhouden levert vaak wat irritaties op en het kost aardig wat tijd. Hier vind je een paar tips over hoe je de bonnetjes het beste kunt bewaren. 

Waarom moet je de bonnetjes bewaren? 

De Belastingdienst verplicht elke ondernemer om bonnetjes tot zeven jaar na aankoop te bewaren. Hierdoor kunnen ze de boekhouding van ondernemers goed controleren. Wanneer je dit niet goed of zelfs helemaal niet bijhoudt, dan kan de Belastingdienst geld terugvorderen en kun je boetes krijgen. Bonnetjes bewaren is dus echt een noodzakelijke taak. Wanneer je hier zelf geen tijd voor hebt, kun je dit ook laten doen door een bedrijf zoals Doomen & Quist

Voorwaarden aan het bewaren 

Je kan bonnetjes niet zomaar bewaren op jouw eigen manier. Hier zitten regels aan verbonden. Inkoopfacturen moet je bewaren in de vorm waarin je deze hebt ontvangen. Een digitale factuur moet je dus ook digitaal bewaren. Je mag wel papieren bonnetjes inscannen waardoor je ze digitaal kunt bewaren. Dit mag in verband met het vervagen van de bonnetjes. 

Extra tips

Het bewaren en op de juiste manier indienen van alle bonnetjes kost tijd, maar je bespaart er wel wat onnodige kosten mee. Er zijn wat handige tips die je kunt toepassen bij dit proces. Je kunt bijvoorbeeld een vast moment in de week kiezen om alle bonnen te verzamelen. Hierdoor heb je altijd alles netjes compleet voor de btw-aangifte. Ook is het aan te raden om de bonnetjes digitaal te bewaren. Scan ze in of maak er een foto van. Zo blijven de bonnetjes goed leesbaar en kan de inkt niet gaan vervagen. 

 

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.