technologische trends

Technologie ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Dingen die een paar jaar geleden nog bijna onmogelijk leken, zijn nu heel vanzelfsprekend. In dit artikel beschrijven we enkele technologische ontwikkelingen die jij de komende jaren kunt verwachten!

3D printen

Je hebt er vast weleens van gehoord, 3D printen. Waar je in het begin alleen simpele dingen kon 3D printen, wordt dit steeds geavanceerder. Zo is in Nederland zelfs de eerste brug al gemaakt door middel van een 3D printer! Ook op steeds meer kantoren zie je naast de reguliere inkt printer steeds vaker 3D printers staan. Hiermee kunnen bijvoorbeeld kleine kantoorartikelen snel geprint worden en meteen gebruikt worden, zonder het te hoeven bestellen en er minimaal een dag op te hoeven wachten.

Algoritmes

Iets anders waar je de laatste tijd steeds vaker van hoort zijn algoritmes. Steeds meer technologische dingen die je gebruikt hebben het. Zo zal YouTube je vaker puppy video’s aanbevelen als je vaak naar dit soort video’s kijkt. Ook zal Netflix je steeds betere aanbevelingen geven omdat het begrijpt wat jij wel en niet leuk vindt om te kijken. Algoritmes worden steeds slimmer en slimmer. Dit is natuurlijk handig, omdat je meteen de aanbevelingen krijgt die jij leuk vindt. Er zit echter ook een keerzijde aan, omdat je als het ware helemaal in een bepaalde wereld wordt gezogen waardoor je misschien minder meekrijgt van andere perspectieven. Nu zal dit bij puppy video’s geen probleem zijn, maar met bijvoorbeeld complot video’s die tijdens de pandemie in grote schaal opdoken kan dit wel een probleem worden. Laat je dus niet teveel leiden door algoritmes!

Digitale valuta

Je hebt de afgelopen tijd ongetwijfeld over Bitcoin, Ethereum of Dogecoin gehoord. Naast deze 3 populaire namen zijn er nog veel meer van dit soort digitale munten, die ook wel ‘cryptocurrency’ worden genoemd. Met cryptocurrency kan bij diverse bedrijven betaald worden, maar het wordt vooral vaak gebruikt als investering. Je kunt crypto dus zien als een potentiële concurrent van zowel regulier geld (zoals de Euro en de Dollar) als van aandelen (zoals de Dow Jones en de Nasdaq). Welke plaats cryptocurrency uiteindelijk in onze maatschappij gaat innemen zal de toekomst uitweiden, maar veel mensen zijn er het over eens dat crypto steeds prominenter wordt in onze samenleving. Het handelen van crypto gebeurt op exchanges. Coinbase is één van de bekendste voorbeelden. Door middel van een Coinbase referral ontvang je een aanmeldbonus op het platform. Let wel op, er zit aan crypto net als aan reguliere aandelen risico verbonden, doe dus altijd eerst je eigen onderzoek voor je ergens in investeert.

 

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.