mercedes vito

Als je op zoek bent naar een bestelbus die perfect aansluit op jouw specifieke wensen, komt de Mercedes Vito zeker in aanmerking. Als je het aanbod van Vito modellen met één woord moet omschrijven, komt de term “veelzijdigheid” zeker in aanmerking. Je kunt kiezen voor een model waarin je maar liefst negen personen in kunt vervoeren maar ook voor een model dat uitstekend geschikt is voor goederenvervoer. 

Verschillende generaties van de Mercedes Vito

Het veelzijdige aanbod van de Mercedes Vito kunnen we het beste omschrijven door de verschillende generaties van het model door te nemen. Het model is immers al in 1996 op de markt verschenen en in de loop van de tijd erg veranderd. Opvallend was dat de Mercedes Vito in eerste instantie op de markt werd gebracht als voorwiel aangedreven model. Een ongebruikelijke keuze van een merk dat doorgaans achterwielaangedreven auto’s op de markt heeft gebracht. Een modelvernieuwing in 2003 veranderde dit. De Vito rolde ook van de band als voorwiel aangedreven bestelbus.. Ook het uiterlijk van het voertuig kreeg een flinke update. De Mercedes Vito uit de tweede generatie was een stuk meer gestroomlijnd. 

Derde generatie Vito modellen van Mercedes

In 2014 introduceerde Mercedes de derde generatie van de Vito modellen. Als je op een gespecialiseerde website zoals Dutch Vans kijkt naar het aanbod in deze bestelwagens, zie je vooral modellen uit deze generatie. Dit komt omdat deze Vito modellen van Mercedes zeer goed verkocht zijn. Deze generatie is onderscheidend ten opzichte van diens voorgangers op gebied van veiligheid en luxe. Het aanbod in tweedehands Vito modellen is dan ook groot. een Mercedes Vito tweedehands kopen is dan ook niet eenvoudig maar dit is vooral te wijten aan de veelzijdige keuzemogelijkheden die je hebt. 

Jouw keuzemogelijkheden in een tweedehands Mercedes Vito

Zoals aangegeven zijn jouw keuzemogelijkheden in een tweedehands Mercedes Vito groot en veelzijdig te noemen. Het model is bijvoorbeeld verkrijgbaar in maar liefst drie lengtematen. Daarnaast kun je de keuze maken tussen een diesel uitvoeringen maar begint het aanbod in eVito modellen ook te groeien. Dit zal nog niet direct merkbaar zijn op de tweedehandsmarkt maar is wel een teken dat Mercedes de Vito (terecht) nog lang niet uitgekeken is op dit model. Zoals aangegeven kun je de keuze maken voor een Mercedes Vito voor goederenvervoer maar ook voor modellen die geschikt zijn gemaakt voor personenvervoer. Kijk voor deze laatste wens uit naar de Vito Tourer modellen. Opvallend is dat de Mercedes Vito nog altijd leverbaar is als voorwiel- en achterwiel aangedreven bestelbus. Dit is een unicum onder de bestelwagens dat gezien kan worden als het duidelijkste voorbeeld hoe veelzijdig de Mercedes Vito is.   

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.